Skip to main content

Putnik nesreća osiguranje

Osiguranje putnika na jahti je vrsta police osiguranja koja je osmišljena da pruži pokriće za putnike koji putuju na jahti. Ova vrsta osiguranja je važna jer, iako vožnja jahtom može biti luksuzno i ​​ugodno iskustvo, ona također dolazi s nizom rizika i potencijalnih opasnosti koje mogu dovesti putnike u opasnost. Osiguranje putnika na jahti može pomoći u zaštiti putnika od ovih rizika, pružajući im financijsku pomoć u slučaju nesreće, ozljede ili drugog neočekivanog događaja.

Postoji niz različitih vrsta polica osiguranja putnika na jahti, od kojih svaka nudi različite vrste i razine pokrića. Neke uobičajene vrste pokrića koje mogu biti uključene u policu osiguranja putnika jahte uključuju:

  1. Medicinski troškovi: Ova vrsta pokrića pruža naknadu za medicinske troškove koje putnici imaju kao posljedicu ozljede ili bolesti koja se dogodi dok su na jahti.
  2. Slučajna smrt i raskomadanje: Ova vrsta pokrića pruža isplatu paušalnog iznosa korisnicima putnika koji umre ili je trajno onesposobljen kao posljedica nesreće koja se dogodi dok su bili na jahti.
  3. Hitna medicinska evakuacija: Ova vrsta pokrića pokriva troškove evakuacije putnika s jahte u slučaju hitne medicinske pomoći.
  4. Otkazivanje i prekid putovanja: Ova vrsta pokrića pruža povrat troškova putovanja ako je ono otkazano ili prekinuto zbog pokrivenog događaja, kao što su loše vrijeme, bolest ili druge neočekivane okolnosti.
  5. Prtljaga i osobne stvari: Ova vrsta pokrića pruža naknadu za troškove izgubljene, ukradene ili oštećene prtljage i osobnih stvari.
Yacht Hull Insurance

Kada kupujete osiguranje putnika jahte, važno je pažljivo pregledati odredbe i uvjete police, kao i ograničenja pokrića i isključenja. Neka pravila mogu imati ograničenja u pogledu vrste aktivnosti koje su pokrivene, područja krstarenja ili broja putnika koji mogu biti pokriveni. Osim toga, cijena osiguranja može uvelike varirati ovisno o nizu čimbenika, uključujući veličinu i vrijednost jahte, područje krstarenja i razinu rizika povezanog s operacijom.

Osiguranje putnika na jahti posebno je važno za vlasnike jahti koji redovito ugošćuju goste na svojim plovilima. Dok mnogi vlasnici jahti imaju vlastite police osobnog osiguranja koje pokrivaju njih same i njihove obitelji, ove police možda neće pružiti odgovarajuće pokriće za goste koji putuju na jahti. Osiguranje putnika na jahti može pomoći u premošćivanju ovog jaza, pružajući dodatno pokriće i zaštitu za goste koji putuju na brodu.

Još jedno važno razmatranje pri kupnji osiguranja putnika na jahti je razina rizika povezana s područjem krstarenja. Neka područja krstarenja mogu biti opasnija od drugih i mogu zahtijevati dodatne vrste ili razine pokrivenosti. Na primjer, ako jahta putuje u području s visokim rizikom od piratstva ili drugih sigurnosnih prijetnji, vlasnik bi mogao razmotriti dodatno pokriće za sigurnost posade i putnika.

Uz gore navedene vrste pokrića, vlasnici jahti također mogu razmotriti dodatne vrste osiguranja, ovisno o njihovim posebnim potrebama i okolnostima. Na primjer, ako se jahta koristi za vodene sportove ili druge visokorizične aktivnosti, vlasnik bi mogao razmisliti o pokriću odgovornosti za tjelesne ozljede. Slično tome, ako se jahta koristi za komercijalni ribolov ili druge specijalizirane aktivnosti, vlasnik bi mogao razmotriti pokriće za teret ili opremu.

Kada kupujete osiguranje putnika na jahti, važno je surađivati ​​s iskusnim agentom osiguranja koji je specijaliziran za pomorska osiguranja. Ti stručnjaci mogu pomoći u prepoznavanju specifičnih rizika i izloženosti povezanih s putničkim putovanjima jahtama i mogu preporučiti politike koje pružaju odgovarajuću razinu pokrića. Osim toga, agenti osiguranja mogu pružiti savjete i smjernice o strategijama upravljanja rizikom koje mogu pomoći u smanjenju vjerojatnosti nesreća i drugih nezgoda koje se dogode na jahti.

Kontaktirajte nas

Adriatic Yacht Risk Management
Ulica Vallelunga / Via Vallelunga 90
52100 Pula
Croatia / Kroatien

Kontakti

info@adriatic-yacht-risk-management.com

Vaš pojas spasa za vaše pomorstvo.