Skip to main content

Mali Brod Osiguranje

Posjedovanje broda, bilo da se radi o malom brodu ili velikoj jahti, može biti uzbudljivo i ugodno iskustvo. Međutim, to također dolazi s dobrim udjelom rizika i odgovornosti. Jedan od načina upravljanja ovim rizicima je osiguranje vašeg plovila.

Osiguranje plovila je specijalizirani oblik osiguranja koji pruža pokriće za rizike koji dolaze s posjedovanjem i upravljanjem plovilom. Vrsta i razina pokrića koja vam je potrebna ovisit će o veličini i vrijednosti vašeg plovila, načinima na koje ga koristite i drugim čimbenicima.

Za male čamce i tendere osiguranje može predstavljati manju brigu nego za veća plovila. Ipak, dobro je razmisliti o osiguranju, osobito ako često koristite svoje plovilo ili u situacijama u kojima postoji veći rizik od štete ili ozljede.

Neke uobičajene vrste pokrića koje su uključene u police osiguranja malog čamca i tendera su pokriće odgovornosti, koje pruža zaštitu u slučaju da je netko ozlijeđen ili je njegova imovina oštećena kao posljedica nesreće koja uključuje vaše čamac; pokriće imovine, koje pokriva štetu na vašem brodu kao rezultat stvari kao što su oluje, krađa ili vandalizam; i pokriće medicinskih plaćanja, koje osigurava pokriće medicinskih troškova ako ste vi ili vaši putnici ozlijeđeni dok ste na brodu.

Za veće brodove, poput jahti, osiguranje je obično složenije i skuplje. Osim vrsta pokrića predviđenih za male čamce, osiguranje jahte također može uključivati ​​dodatno pokriće za stvari kao što je odgovornost za onečišćenje, koje pruža pokriće ako vaš čamac slučajno prolije gorivo ili druge zagađivače u vodu, ili pokriće za posadu, koje pruža pokriće za ozljede ili bolesti koje je pretrpjela posada vašeg broda.

Jedan od glavnih čimbenika koji mogu utjecati na cijenu osiguranja jahte je vrijednost plovila. Što je plovilo vrjednije, to će ga skuplje biti osigurati. To je zato što je potencijalna cijena štete ili gubitka veća. Ostali čimbenici koji mogu utjecati na cijenu osiguranja uključuju starost i stanje plovila, njegovu namjenu te iskustvo i kvalifikacije upravitelja plovila.

Drugi važan čimbenik koji treba uzeti u obzir prilikom osiguranja jahte je područje krstarenja. Različite police osiguranja mogu imati različita ograničenja pokrića ovisno o područjima u kojima se brod koristi. Na primjer, ako planirate povesti svoju jahtu na produženo krstarenje u udaljeno ili visokorizično područje, možda ćete morati kupiti dodatno pokriće kako biste bili zaštićeni u slučaju nesreće ili drugog neočekivanog događaja.

Važno je napomenuti da nisu sve police osiguranja jednake. Kada kupujete osiguranje broda ili jahte, važno je pažljivo pregledati policu i razumjeti odredbe i uvjete. Možda ćete htjeti raditi s iskusnim agentom osiguranja koji vam može pomoći pronaći pravu policu za vaše potrebe i proračun.

Kontaktirajte nas

Adriatic Yacht Risk Management
Ulica Vallelunga / Via Vallelunga 90
52100 Pula
Croatia / Kroatien

Kontakti

info@adriatic-yacht-risk-management.com

Vaš pojas spasa za vaše pomorstvo.